Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zase jen takové plácání do větru. Dokud má Rusko svá vojska na území Ukrajiny, ostřeluje ukrajinská města raketami a osobuje si právo rozhodovat o statusu suverénního státu, není o čem jednat. :-/

12 0
možnosti
PV

P52a87v10e66l 15V86é88b62r

15. 10. 2022 9:43

Demonstrovat za mír má smysl pouze na území agresora - jako forma boje proti němu. Pokud demonstrujete za mír na území napadeného, nebo někoho, kdo napadenému pomáhá, stavíte se na stranu agresora, protože se tím snažíte oslabit odhodlání postavit se agresi.

Platí, a to bezvýhradně, pravidlo, že agresorovi se jeho agrese nesmí vyplatit.

12 0
možnosti
PJ

No paní Krištofíková, pan Danda vás pochválil za zcela logický blog, já zkusím napsat co se mi nelíbí. První problém vidím v tom co si představujete pod mírovým jednání. Putin nikdy nepřistoupí na to, aby opustil Krym. Jenomže Krym bez pozemního spojení je tak trochu nanic , takže potřebuje část Ukrajiny, aby se na Krym dostal po zemi. Další věc je, že tady opravdu nejde jen o Ukrajinu, jde o suroviny ( zásoby plynu a ropy na Ukrajině) a Velké Rusko. Kde si myslíte, že se Putin zastaví, když usoudí, že mu to s Ukrajinou vyšlo? Na jednu stranu píšete, že ruské armáda je ostudná a na druhé straně chcete , aby Západ přinutil Ukrajinu, aby ustoupil v zájmu míru?Nebylo by logičtější, aby Západ přinutil Rusko ustoupit v zájmu míru? Ona ta paralela s Mnichovem je totiž zřejmá a jak z historie víme, nepomohlo to a válka stejně byla. No a na závěr odvolávat se na proruskou demnostraci a holubici míru je tak trochu střela do vlastní nohy.

21 0
možnosti
ZD

Váš slušně vyjádřený názor je k diskusi, to oceňuji. Osobně si myslím, že jde o něco úplně jiného než suroviny na Ukrajině. Ale mohu se, pochopitelně, mýlit. Přikláním se na stranu názoru, že to co se aktuálně děje je reakce na panickou obavu Američanů o spojení Německého průmyslu a Ruské energie. Již jednou se to celému světu zatraceně nevyplatilo a to je současně jediný argument, který bych pochopil i když následky jsou hrozné. Atak na dostavbu a zprovoznění NSII to potvrzuje. Němci si nedali říct a tak to tak dopadlo. Po kolikáte již????? Nicméně konflikt a tlak na oslabení Ruska se pochopitelně hodí i jiným tichým aktérům. Zbrojní průmysl žijící jen z konfliktů dostal obrovský doping atd.atd.

Vaše věta "Putin nikdy nepřistoupí na to, aby opustil Krym. " je například základním předpokladem pro stanovení hranic kompromisu. V ostrém protikladu jsou pak vyjádření zdejších obývákových stratégů, že jakékoliv jednání mlže začít až Rusko opustí všechna okupovaná území.

2 1
možnosti
PZ

Výjímečně s autorkou souhlasím, ano je třeba demonstrovat za mír. Všichni podporovatelé zastavení dodávek zbraní a podpory UA by měli okamžitě začít demonstrovat za mír, ale ne tady v klidu západu, ale odjet na Rudé náměstí a před branou Kremlu.

9 0
možnosti
Foto

Přesně tak. Pokud chtějí flastenci demonstrovat za mír tak jediné místo kde to má smysl je Kreml.

5 0
možnosti
OD

Manifestujte_ Chyťte Hornera za ruku a vyběhněte do ulic jako "veselá mládež Pražského jara" vyběhla proti radaru v Brdech a americké "okupaci ".

Budete druhým dějstvím té mentální levicové duševní chudoby, kterou místní "míro právové" trpí.

Co navrhujete? Čestmír. který si vyjednají Ukrajinci s Rusy, nebo Kazimír, který české skety zakřičí na Václaváku a pak se zaradují z toho, že "zvítězily"?

Válka je větší než Vaše hlava, neřešte jí, nebojte, my Vás rádi dál budeme doprovázet v bloudění rozeklannými kaňony Vaší rozervané duše. Věnujte se Vašim virutálním válkám proti permanentnímu spiknutí iluminátů na sociálních sítích a nechte ten opravdový svět těm, kdo se v něm vyznají, protože v něm stále žijí. Na síti je teplo, slunečno a veselo. To Vám udělá wohl.

18 0
možnosti
EH

Dokud demonstrace za mír nebudou v Ukrajině, nemá smysl tlačit Zelenskeho do jednání. Evropané si z většiny přejí mír, aby se měli zase dobře. A z obavy z jaderné eskalace.

Ukrajina si přeje zachovat území.

Každopádně i kdyby uspěli na celé čáře, nemohou pokračovat jako před únorem. Na to jsou příliš zadlužení.

1 4
možnosti
Foto

Je logické že přítelkyně Rusů nezmiňuje možnost demonstrací v Rusku.

13 0
možnosti
ZD

Je příjemné sledovat jak se pod vašim zcela logickým blogem sešla jedna a ta samá partička diskutérů, obývákových bojovníků a všichni zní jedním hlasem - bojovat do posledního Ukrajince. Každá válka nakonec skončí vždy nějakým kompromisem pokud nedojde k úplnému vyhlazení napadeného a kompromis není s kým uzavřít. Stačí si poslechnout zkušené vojenské analytiky a je jasno jak dalece jsou zdejší bojovníci od klávesnic vzdáleni realitě. Jejich názory se spíše než realitě podobají dětským pohádkám, kdy zničení zlého krále nebo černokněžníka rázem osvobodilo celý svět. Velmocenská politika je zcela něco jiného než pohádky se zlým drakem. Předvedly nám to všechny státy s ekonomickou a vojenskou silou opakovaně. Chovají se nelidsky, hnusně, bezohledně, ale je to skutečnost. A je na lidském souručenství těmto velmocenským choutkám společnou silou předcházet. Předcházet je to slovo, ten záměr, který byl zjevně účelově potlačen. A tak nyní sledujeme udržovací taktiku ozbrojeného konfliktu obětováním Ukrajinců a pochopitelně i Rusů. O co ve skutečnosti jde se dozvíme podle následného vývoje až desetiletí po skončení konfliktu. A tak jedině jednání o přijatelných kompromisech může přinést zastavení krveprolití. Jakákoliv nemoudrá prohlášení o neustupování agresorovi jsou v tomto nevyrovnaném konfliktu mohou být povýšeně pronášena opravdu jen od klávesnic z těch vytopených obýváků.

6 12
možnosti
Foto

J69a58n 62Š60i73k

15. 10. 2022 8:36

Kdo tady bojuje jste vy proti tě partičce jak říkáte, která má názor, jež se do vašeho světa nehodí. O tom to je. Celý vás příspěvek je směřovaný proti nim. Žádný fakticky a konkrétní argument jak by měl takový kompromis vypadat a hlavně jaké by byly jeho důsledky v dlouhodobém horizontu, jste neuvedl. Zkuste o tom napsat, pokud tedy chcete diskutovat a ne bojovat z pohodlného obýváku za klávesnicí

15 0
možnosti
Foto

Odmítám obětovat Ukrajince, jako jsme v roce 1938 byli obětováni my a k ničemu to nevedlo. Radši přispívejme pravidelně Ukrajincům na zbraně.

Velvyslanectví Ukrajiny uveřejnilo účet u ČSOB, kam lze posílat příspěvky, které budou:

Za shromážděné finanční prostředky zastupitelský úřad Ukrajiny vybere obranný materiál ve spolupráci s obrannými experty a zástupci Obranné sekce Hospodářské komory ČR a Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu ČR.

V koordinaci se státními orgány, HK ČR, AOBP a ukrajinskou ambasádou bude zajištěna zákonem určená administrativa a následná logistika dodání. Zdroj: https://www.facebook.com/UkraineEmbassyinCzechia/

Číslo účtu je: 304 452 700/0300

12 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
15 0
možnosti
Foto

J75a70n 15Š87i77k

15. 10. 2022 7:28

S teroristou se nevyjednává. Důvod je prostý. Můžete s ním uzavřít kompromis, který přinese kratkodobé příméří, ale dohoda se s ním uzavřít nedá. Pouze dohoda může přinést mír. Problém je,že vy považujete kompromis za dohodu, ale to není totéž. Pokud by se teď uzavřel kompromis, tak válka znovu vypukne za nějaký čas. Z dlouhodobého hlediska by bylo víc civilních oběti. Je to jako při rozvodu. Kompromis oheň mezi dvěma nikdy neuhasí. Rusko neukázalo jediný vstřícný krok k dohodě. Nebo vy o nějakém snad víte? Proto teď nelze jednat, lze pouze bojovat. Musíte se podívat hlouběji do historie a příčin válek, ne jen bez souvislostí splácet pár faktů. Vaše cesta by přinášela jen další a další mrtvé. Hezký den

20 0
možnosti
Foto

Už jste na cestě? Vy bojovníku. To se vám to bojuje když se vás to netýká.

4 9
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1532x
Není mi jedno, co se děje. Jsem daňovou poradkyní, pravidelně publikuji v odborných časopisech, vystudovala jsem obory Evropské vztahy a veřejná správa.

Seznam rubrik