Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

PS: "Britské studie ukazují, že je dvounásobně nebezpečná ve srovnání s alfou, i když má smrtnost asi stejnou jako chřipka v jejich podmínkách." jen abych si ujasnil: mate na mysli dlouhodoby prumer smrtnosti chripky a to konkretne v Britanii?

Pletete se, tim jsem nemyslel studii, ale Vase odhady, ze z umrtnosti v castech Indii neco vyvozujete pro nas.

bylo by vhodne vysvetlit, co se Vam nezda u vznesenych argumentu. pripojuji opet nize:ctrl C v ubozovkach.

"odhady odtrzene z reality. v čr je delta od konce jara a zadne mrazaky mrtvol apod nenastaly, ani 3%, je to za deltu aspon 0,3%? nesmysly podobne jako vcerejsi alamujici clanek jak nakaza uz je mezi neockovanymi 6x vetsi nez mezi ockovanymi a ani zminka ze ockovani jaksi nemusi na testy a kvuli konci proplaceni testu se navic nahrnulo jeste vice neockovanych

a vysvetleni, proc to nelze srovnavat byla prave v mem druhem odstavci.. takze strucne: jde o statistiku, zda v podzimnim vyvoji maji lepsi odolnost vuci C19 O nebo P (viz OTP), a z tech cisel, jasne lepe jsou na tom P. A v zemich, kde je tech P hodne, tak se delta prilis neprojevuje."

0 0
možnosti
Foto

Proč nás vláda nutí k očkování? No protože prachy, jak si vláda začne cokoliv vynucovat, vždy jsou za tím peníze. A za očkováním je opravdu hodně peněz, tolik že si to málokdo z nás dokáže i jen představit.

0 0
možnosti
JH

Co se na to podívat jinak? Celá situace mi přijde zbytečná a buďme rádi, že žijeme v době, která umožňuje tak rychlý pokrok v poznání a léčbě nemocí.

Na toto zákeřné PREVENTABILNÍ onemocnění umírají desítky lidí denně a desetitisíce ročně. Vakcinace přináší solidní prevenci těžkého klin. průběhu a úmrtí, značné snížení možnosti přenosu, přičemž její potenciální risiko je násobně menší než morbimortalita covidu. Rozumnou míru benefitu oproti "útrapám" přináší i jednoduchá opatření /kontakt, hygiena, ochrana dýchacích cest/, na která však řada lidí kašle /často bohužel ti, kterým "nevoní" to očkování/. Tito pak prahnou po podání monklon. protilátek, takže místo 800kč nás to stojí 30tis, jejich případná léčba na JIP statisíce, společenský dopad pandemie na biliony. Omezení zvyklé péče pro potřeby opak. "covidizace" nemocnic se pak přímo či nepřímo dotýká nás všech. Ve společnosti nefunguje to, na co jsme v životě zvyklí, neboť nechat této chorobě volný průběh napříč neimunní společností prostě nemůžeme a nikdo zatím nevymyslel nic lepšího a ve výsledku levnějšího, než je očkování. Ano i s tím limitem, že se operativně reaguje dalšími dávkami na nové varianty a selhání těch předchozích. A tomu všemu lze předcházet s rozumnou mírou risika, které je jistě menší, než to, které podstupujeme denně v autě. Všichni znají někoho, kdo zemřel na covid, málokdo někoho, kdo měl významnou komplikaci spojenou s očkováním. Nemluvím o dětech a lidech, pro které je vakcinace risikem. A jistěže další epidem. vývoj může tlačit do vakcinace i ty, např. tím, že modifikovaný virus začne ohrožovat závažným průběhem běžně i naše děti. Kolik z těch, kdo tolik zpochybňují očkování a hledají v něm konspirační nesmysly, se toto onemocnění dotklo citelně v nejbližším okolí! Chybí těmto empatie nebo rozum?

0 0
možnosti
Foto

Vypada to tak,ze se bude muset ockovat casto. Vakciny virus nezlikviduji,jen chrani docasne pred horsim prubehem nemoci. Je mozne,ze cim vice vakcinaci,tim jejich ucinek bude klesat a virus mutovat a hledat varianty preziti. Kazde naduzivani cehokoliv muze byt kontraproduktivni. A je jedno,o jake lecivo jde. Uvidime.

1 0
možnosti
JN

SK a CZ s tvrdymi opatrenimi vs PL, HU, kde v zime nezavreli maloobchody a sluzby (HU az na par tydnu v breznu a i ZŠ meli v provozu skoro celou dobu)

Nevim jaka data odkazujete, ale srovnani vuci sousedum, kde to zdaleka tak nehrotili a testovali cca 10x nekdy i 30x mene ukazuje na to ze opatreni jsou vicemene k nicemu. HU a PL se nedostali o nic zavaznejsich potizi nez CZ a SK. HU je bez rousek od cervna dosud a cisla a trendy nemaji horsi nez tu, kde se vyzaduji dokonce respiratory.

btw trend se u nas obratil uz ke konci unora, odbornici prohlasili ze ho obratila breznova opatreni.

2 0
možnosti
ČP

Pominu Vaše dedukce a rádoby analýzy užitečnosti očkování, ale zaměřím se na Vámi předpokládané zavírání hospod. Proč by k tomu mělo docházet? Lidí s Covid pasem je už v této zemi většina, převážná část z nich díky očkování. Hospody tedy mají potenciálních hostů dostatek (argument o věkové struktuře nepomíjím). Do restaurace, kde se budu cítit bezpečně půjdu rád a v klidu. Naopak tam, kde si na “Covid” nehrají ani nevkročím. Tento systém funguje v Německu, v Rakousku nebo ve Španělsku úplně normálně, proč by nemohl u nás.

1 4
možnosti
Foto

Ale virus na nas boj s nim docela kasle a klidne se bude vyskytovat i mezi ockovanymi. To dela uz ted. Nezapomente,ze cim dale od ockovani,tim nizsi ochrana proti nemu. Nema rad hlavne ty uzdravene s vyssi, i sliznicni a bunecnou imunitou proti nemu. Treba se naopak z ockovani raduje. :-)

1 0
možnosti
Foto

Stále nemohu pochopit, že očkování proti covidu má mít zázračné účinky, vč. toho, že se očkovaní nemohou nakazit (převelmi často i od lékařů slýchám..jsem očkovaný, já se nenakazím..., no). Kdežto dřívější očkování pro dřívějším novým zákeřným chřipkám (na které se opravdu umíralo), bylo prezentováno jako alespoň částečná, nějaká ochrana především pro ohrožené skupiny. V současné době zapomínáme připomínat dětem, že si mají umývat ruce mýdlem, dodržovat rozestupy, hodně se hýbat, méně sedět zavření doma u pc, jíst stravu bohatou na vitamíny a nezatěžovat organismus tučnými těžkými jídly. A když už tabletky, tak jim rovnou šoupneme imunogen apod. preparáty již rovnou na imunity, a ne vitamíny C, B, apod. A pak informace o zahlcování nemocnic mimozemšťany s covidem, kteří se neočkovali... Asi před1 týdnem jsem vyslechla zprávu, je i v písemné podobě, o zaplnění nemocnic a ordinací pediatrů Pardub.kraje - dětmi ne s covidem, ale s respiračními chorobami viz https://pardubicky.denik.cz/zpravy_region/zadny-covid-pediatri-hlasi-plne-ordinace-a-nemocnice-tezsi-prubeh-chripek-202110.html.

Přestaňme, prosím, číst titulky zaplacených medií o táborech covidových mimozemšťanů, kteří se mezi nás vklínili a chtějí nás zardousit. Vzpomeňme na chřipky před cca 15lety, kdy jsme postupovali jinak...prostě se více o sebe sami starali a byli zodpovědnější než dnes, kdy na sebe nevraživě hledíme a podporujeme stresovou celosvětovou situaci. Na ochranu zdraví nepotřebujeme celosvětová, ale pouze naše česká moudra... Autorce děkuji za podnětný blog R^

4 0
možnosti
Foto

Dekuji,mate podle mne pravdu. A aby mne nenapadali zdejsi priznivci druheho tabora,odvolavam se na mamutiho propagatora ockovani pana Flegra,ktery ockovane vyslovne upozornuje,ze si maji hlidat cas,protoze budou mit jakz takz ochranu nejdele 6 mesicu. Dale upozornuje,ze variantu gama roznaseji i ockovani,takze ti ockovani by meli mezi sebou dodrzovat hygienicke navyky a nespolehat na ochranu vakcinaci.... Toto je zaver clanku vedce Flegra zde na blogu.

0 0
možnosti
JN

Domácí výroba je jednoduchá. Sdružení lékařů, kteří tento lék propagují a používají jsou samozřejmě z pohledu kovidohysteriků novodobí Mengeleové. Chtějí baštit jen šmakulády od farma koncernů.

2 0
možnosti
MZ

Mám dotaz na pana Grešlíka. Vás platí Meses nebo přímo Vojtěch?

0 0
možnosti
ZZ

Dokud nebylo očkování - nebylo žádné obrany před COVIDem - zejména u starších ročníků. Dnes, když očkování existuje, lidé se brání očkování s tím, že raději budou trpět případnou nemoc.

Pokud by nevyžadovali další lékařkou péči - budiž. Oni ale klidně budou tuto nemoc roznášet a žádné protiepidemiologické nařízení nechtějí dodržovat.

Když nikdo nechce nic dodržovat, tak to očkování je nejjednodušším omezením šíření COVID - tak proto.

;-)

4 6
možnosti
AP

Tak, už jste naočkovaný proti žluté zimnici, břišnímu tyfu, pneumokoku, meningokoku, ... tak, abyste nevyžadoval další zdravotní péči ...

9 0
možnosti
KS

Doporučuji článek na Seznamu - ve vsetínské nemocnici celá neočkovaná rodina, matka zemřela, otec na ventilátoru, dcera to asi dá.... A jak smutně říká primář - dalo se tomu zabránit. Mohli mít třeba jen lehký průběh nebo vůbec nic. Lidé se u nich na oddělení ptají, jestli se můžou nechat očkovat... Opět se budou odkládat plánované operace kvůli nutnosti místa na JIP atd. Opět vystresovaný, utahaný, psychicky nadměrně zatěžovaný personál.

A pak tu tahle absolventka školy života napíše tento blábol....

8 5
možnosti
JK

Nejspíš genetická disposice, nezdravý životní styl, atd. Pravidlo rozhodně ne, jak mohu potvrdit z vlastní zkušenosti.

3 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1532x
Není mi jedno, co se děje. Jsem daňovou poradkyní, pravidelně publikuji v odborných časopisech, vystudovala jsem obory Evropské vztahy a veřejná správa.

Seznam rubrik