Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Chtělo by to zase nějaký článek na podobné téma, pokud to ještě jde.

0 0
možnosti

J49a36n 12P66a67v61l93í85k

31. 7. 2022 20:08

Jako hlasatel pravdy bývá označen jedinec, který oponuje hlasatelům nepravdy, lžím nebo dezinformacím, a sice od těch, kteří podlehli anticovidovým teoriím, následně, kdy se stal covid méně atraktivním, se přeorientovali na prokremelské propagandistické narativy. Rozdíl je v tom, že hlasatel pravdy se hlasatelem pravdy nikdy nevyhlásil, ani se jím necítí být vzhledem k tomu, že ví, že pravda se nehlásá, nýbrž hledá. Zatímco ti, kteří nálepku hlasatelé pravdy šíří, hlásají anticovidové bludy, dnes už méně, protože téma je momentálně na vedlejší koleji, a proklamují moudra prokremelských kolaborantských kruhů, a to z hlouposti, přesvědčení (což je totéž), pomatenosti a mnoha dalších motivů, které znají nejlépe oni sami.

2 0
možnosti
Foto

Krásně jste se vystihl a popsal.

3 2
možnosti

Pravda je jen jedna, fakta jsou fakta. Jen názory na tuto pravdu-fakta se mohou lišit. Někdy je přání otcem myšlenky. Když se něco nehodí do krámu, tak se to snažíte alespoň relativizovat. Pravdou je, že Covid byl a je, a že ruští okupanti se snaží obsadit Ukrajinu a přitom zabíjejí a vraždí. Napadení suverénního státu a snaha ho zlikvidovat nebo alespoň připravit o část území v Evropě od dob Hitlera ještě nebyla. S ohledem na naši historickou zkušenost bychom k tomu měli přistupovat zásadově.

4 0
možnosti
Foto

Blogerka poděkovala blogerce. A hle. Již jejich jména přilákala až hejno vos na bonbonek. Obsah blogu je vedlejší. Je ani ne tak na čem, ale hlavně na kom se točit. A vo tom to je. Historická zkušenost pak potvrzuje, že atˇ byly či i jsou doby i režimy jakékoli, lidé zůstávají stejní. I ve své blbosti, rodné to sestře nenávisti. A to je pravda. Nezpochybnitelná!

11 1
možnosti
Foto

Pro mě byla v tomto směru obtížná zvláště doba covidová, protože jsem chápala argumenty obou stran. A k některému z těch táborů se přiklonit, když prostě nemám dost relevantních informací. Tak jsem radši mlčela. Dodnes si poslechnu různé argumenty, a stále si nejsem jistá, zda je víc pravdy v tom či onom táboře. A z toho mi plyne poučení, že jsou situace, kdy fakt nevíme. Jen se snažíme přehlušit své obavy, a proto si vytváříme nějaký názor. Který pak hlásíme jako nezpochybnitelnou pravdu. Jen abychom se tolik nebáli...

3 1
možnosti
Foto

V době covidové byl majákem pravdy Václav Klaus. Podle něho žádný covid neexistoval, nebylo třeba se před ním chránit - a pak ho dostal. ;-D

4 2
možnosti

"A tedy vzniklo sedm dost odlišných pravd."

Kdo řekl, že to byla pravda(y)? Autorka blogu nebo autor knihy?

Někdo by mohl říci, že to byly toliko názory. Má pravdu? ;-)

Obecně vzato, z hlediska, které se se mohlo blížit nezúčastněnému pohledu (kterýžto ale ve své absolutistické formě, neexistuje), by se mohlo jednat o relativně-subjektivní pravdy. Je to pravda? ;-)

Když někdo označí (údajnou) pravdu za (údajnou) lež, má pravdu? ;-);-D

Je názor pravda? :-)

4 0
možnosti
Foto

O různém pozorování jedné události byl natočen i zajímavý film. Jenže ta událost (bombový atentát) se skutečně stala. Jen různí lidé si všimli různých vedlejších momentů, které jen dokreslovaly prostředí. Ale nikdo neřekl, že žádná bomba nevybuchla.

1 0
možnosti
Foto

J16a94n 17H88o53r56n38í18k

31. 7. 2022 14:46

Vaše pojetí pojmů pravda je hodně neotřelé, mnohé to vysvětluje.

6 0
možnosti

Přesně vystiženoR^.

Dostali jsme se opět do situace (která údajně před r. 1989 tolika lidem vadila): prosazování "jediného správného" názoru, omezování, umlčování, ba dokonce zakazování (cenzurování) jiných pohledů a názorů, zdrojů informací atd.

Dnes, po 33 letech, to mnohým lidem zjevně vůbec nevadí - naopak, jako by se opět našli... a tak tu znovu s velkou radostí nálepkují, kádrují, a dokonce i udávají.

Nevěřil jsem, že se tohle bude ještě někdy opakovat.:-/

16 6
možnosti
Foto

Kdo vám tu zakazuje prezentovat váš názor?

4 1
možnosti
Foto

Ano, hlasatelka té jediné pravdy napsal blog.

Ta rodina v Donbasu, která to schytává z obou stran, si totiž neuměla vybrat, ke které straně chce patřit. Viz bajku o oslu a dvou kupkách sena. Třeba právě ona naletěla na hecování Kremlem podporovaných separatistů.

Jistě, není vše černobílé. Je to 50 odstínů šedi, takže je potřeba zkoumat, co je víc světlé nebo víc temné.

Lidé, kteří kvůli vlastní neschopnosti zažívají její plody, se pak obracejí proti všemu světlejšímu - a snaží se za své problémy vinit ty šikovnější a šťastnější. Rv

5 6
možnosti

Ano, za II. světové války znásilňovali němečtí i ruští vojáci. A ře bych, že možná Ti druzí i víc.

2 0
možnosti
Foto

Ti němečtí to měli ztížené. Nesměli obcovat s méněcennými rasami, že:-/

1 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1532x
Není mi jedno, co se děje. Jsem daňovou poradkyní, pravidelně publikuji v odborných časopisech, vystudovala jsem obory Evropské vztahy a veřejná správa.

Seznam rubrik