Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

Kdyz dva delaji totez, neni to totez.

V Syrii Ruska letadla mnohokrat CILENE bombardovala posledni nemocnici, jak proklamovala media (realitu je mozne dohledat v clancich od Terezy Spencer, ktera narozdil od pisalku v Syrii byla), zatimco v pripade, ze se proflaklo, ze civilni cil zasahla US letadla, byl to vzdy omyl.

Stejne jako v Iraku, kdyz USA zasahlo "omylem" vetraci otvor civilniho krytu (Amiryah shelter bombing) pomoci laserem navadene bomby. Presneji recen dvou bomb. Vysledkem bylo 408 mrtvych prevazne zena a deti. USA si chtely vyzkouset v realne valce, jestli je mozne pozabijet lidi v krytu tlakovou vlnou. Test byl uspesny. Samozrejme zasah toho krytu byl "omyl".

Stejne jako omylem USA letadlo zasahlo Cinskou ambasadu v Belehrade. Take omylem. A ze zrovna strefili kancelar, kde pracovali cinsti zpravodajci. Proste omyl.

A pokud to same udelaji Rusove, nenavistna media to okamzite onalepkuji jako "cilene vrazdeni civilistu".

2 0
možnosti
OD

To je jako vždy, paní učitelka vyhledala články. Ono jich je daleko více, na YT najdete spoustu televizního materiálu, téma řeší všechny velké informační kanály.

Řešit tento problém z Evropy je asi tak platné, jako kdyby Indie a Pakistán mudrovaly o tom, jak zastavit sektářské násilí v Ulsteru. Ale paní učitelka, která je jinak naprosto proti muslimům ve všech formách, se náhle rozněžnila nad osudem jemenského Hisballáhu.

Zde je třeba vyzvednout Izrael, protože stejným způsobem válčící Palestince v Gaze mohl také přeorat bombardováním, ale nikdy to neudělal.

To, že UK a USA mají specifický vkus při výběru strategických partnerů, kteří až tolik nejsou partnery Evropy (Turecko, Saudsko, Pakistán) je jen důsledkem jejich odlišné historické expozici v regionu, která s Evropou do roku 1973 neměla nic společného. Koneckonců, podobně podivnou hru tam hraje i Francie, kterou nikdo nejmenuje.

EU dokonce uvalia na Saudy embargo, což - jako jednu z posledních věcí v EU - vetovalo UK, protože 80% zbrojních systémů, které tam dodává, staví ze součástek vyrobených v EU. To je tak vše, co EU udělat může, protože tu máme členské státy, které si své zvláštní chutě vždy protlačí NATO, kde je EU konzumentem ochrany, kterou poskytují USA a UK, jak to bylo po válce ustanoveno. Kdyby Francie byla loajálním členem NATO, nikdy by jaderné zbraně neměla, nebo by byly rozmístěny a kontrolovány USA jako v UK.

Tak a teď může paní učitelka zuřivě googlovat, aby se dostala pod povrchnost jejího dalšího útoku proti západu.

3 1
možnosti
PK

Pochopil jsem, že je to učitelka, nechápu, jak někdo s tak koncentrovanou nenávistí je připuštěn učit děti....Rv

0 0
možnosti
EH

Není čas řešit Jemen, když nepřátelé jsou daní. Co se netýká Ruska, Číny a Íránu, je problém někoho jiného.

1 0
možnosti
Foto

Válka v Jemenu, nejchudší zemi arabského světa, vypukla poté, co se šíitští povstalci Húsíové, které podporuje Írán, v roce 2014 zmocnili hlavního města Saná, odkud vyhnali mezinárodně uznanou vládu prezidenta Abdar Mansúra Hádího. Na její straně se o rok později do boje proti rebelům zapojila koalice v čele se sunnitskou Saúdskou Arábií.

1 0
možnosti
PK

To je známe dlouhodobě a myslíte. že počty úmrtí znepokojují západní svět a vytváří se na tuto zemi tlak, resp. uvalují sankce?

Je veřejně známé že SA veselé obchoduje a to jak s panem Bidenem/USA tak a i s EU/ČR. Holt byznys je byznys.

2 1
možnosti
PK

Je všeobecně známo, že již sedm let vede koalice vedená Saúdskou Arábií nevybíravou bombardovací kampaň na zemi, útočí na vojenské cíle zhruba stejnou rychlostí, jakou bombarduje civilní infrastrukturu a obytné oblasti, a přitom připravuje Jemence o jídlo a palivo prostřednictvím zpřísňující se blokády. Výsledkem je více než 377 000 mrtvých jemenských civilistů, 70 procent z nich jsou děti mladší pěti let, přičemž dvě třetiny z nich podle odhadů zemřely hladem a nemocemi, kterým lze předejít, nemocemi, které v zemi explodovaly díky válce. Miliony lidí trpí extrémní chudobou a podvýživou a země je blízko velkému hladomoru.

A svět mlčí, že by Jemenci nebyli lidé....

4 0
možnosti
PP

P74a56v18e20l 97P14o55n73e67c

24. 7. 2022 14:12

Novináři mlčí ...

2 0
možnosti
Foto

Válka na Ukrajině je hrozná. Horší je však válka v Jemenu. A za tu můžou USA a EU. A kdo může za to, že máte tak vymalováno?

8 0
možnosti
Foto

Jemen byl přepaden EU ? EU přece armádu nemá. A USA tam válčí s tanky, pěšáky a letadly ? Nebo jak to myslíte ?

1 1
možnosti
Foto

Evropa je ohrožena a ten kdo ji chrání je momentálně Ukrajina. Ano dvojí metr je špatný. Sám jsem mnohokrát kritizoval USA když zasahovala cíle, kde se podle nich nacházeli teroristé a přitom umírali civilisté. Momentálně tu máme plnohodnotnou válku, kterou zákeřně rozpoutalo Rusko, na základě jimi vykonstruovaných příčin. Je válka a je třeba udělat vše pro to, aby agresor Rusko, bylo poraženo.

8 0
možnosti
Foto

Kdykoliv se jedna mocnost priblizi druhe, jsme na pokraji jaderne valky. Takze pokud budu mit cas, napisu o Karibske krizi. Lidstvo je dle mne mentalne na urovni bojuvek mezi kmeny o mamuta. Jen jsme postupne vymysleli zbrane, diky nimz se Zeme vcetne vseho ziveho ocita na pokraji zkazy. A mnozi si tu jadernou valku hrde preji. Pokrok nezastavis...

0 1
možnosti
JK

Nevnesla jste do zdejší debaty nic nového, srovnáváte ale jabka s hruškami.

1 0
možnosti

M64a65r81t44i72n 34Š32u73l90c

23. 7. 2022 22:38

Jo jasně, jednou jsou to jablka ..jindy hrušky ..podle toho, jak to komu zrovna vyhovuje..

Ale když se na to podívám z nadhledu, všechno je to ovoce ..lidských zájmů či obav.. ale především neschopnosti se dohodnout a tolerovat.

8 0
možnosti
HH

Nějak je tu ticho od kluků, co spravedlivě a horlivě píší, že na světě existuje jen jedno zlo.

Díky za připomenutí, že je i jinde.R^

8 2
možnosti
JK

Protože to nikdo nepíše. Minimálně už proto, že se ve zdejší sociální bulině se pravidelně jako o zlu píše o Rusku, islámu, levičáctví atd.

1 0
možnosti
JL

O co jde ve válkách? Chlapi se nudí a nějaký důvod k zabíjení si najdou.

1 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1532x
Není mi jedno, co se děje. Jsem daňovou poradkyní, pravidelně publikuji v odborných časopisech, vystudovala jsem obory Evropské vztahy a veřejná správa.

Seznam rubrik