Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Paní Kryštofíková, skutečně velice citlivý článek. Mnozí zdejší diskutéři s ním určitě nesouhlasí. Jsou mladí. A mládí bývá v takových dobách nebezpečným atributem. Já ještě slyšel vyprávění (protože mám spoustu přátel v Německu, tehdy hlavně NDR) vyprávění těch vojáků, co byli na skutečné, kruté frontě, na ukrajinských pláních cestou na Stalingrad. Vojáci na jedné i druhé straně jsou obětmi šílených vůdců.

Problémem je, že se nikdy nezhasí ta malá jiskra na počátku, ze které potom vzplane neuhasitelný plamen. A o tom Váš článek je. Ať si zdejší bojovníci píšou co chtějí. Já jsem to před časem vyjádřil článkem Válka je to nejhorší řešení. Obávám se ale, že teď už je pozdě. Chtělo by to skutečně nadpozemskou autoritu, která by dokázala vyjednat mír. A pozor, už se nejedná jenom o Ukrajinu. Velice správně zareagovaly USA a velení NATO, když se z jednotlivých států ozývaly hlasy na zavedení bezletové zóny nad Ukrajinou, že by to znamenalo spuštění války mezi Ruskem a USA. Možná, že je dobře, že je nyní prezidentem katolík, mírný, starý a třeba i popletený Biden. Nedokážu si představit, kdyby za této situace seděl v Bílém domě seděl Trump, nebo nějaký rázný chlapík. Když už hoří oheň, tak je přece moudřejší ten, který do něj nepřilévá benzín.

0 0
možnosti

Já vám dám, že zde diskutují ponejvíce mladí (neznalí, nerozumní, hloupí), až vám budou trencle malý.

Rus napadl lidi a vraždí lidi. A vaše rádoby přemoudřelé kecy na tom nic nezmění.

Svými lokajskými bláboly akorát tak rozmazáváte tu krev po zdech, vy prokremelský slouho.

4 3
možnosti

Úchvatné...diplomatické řešení, když Rusko provedlo masivní brutální vojenský útok a ještě vyhrožuje jadernými zbraněmi. Ukrajinci překvapili odhodláním a statečností, ale pokud nepřijde letecká podpora Západu, je dle mého názoru jen otázka času, kdy přesile podlehnou. Je to ostuda a zbabělost Západu. Připomíná to naši situaci se sudetskými Němci a Hitlerem.

2 0
možnosti
Foto

Ano, velmi správné srovnání. Ani nevíte, jakou máte pravdu. V roce 1935 Sudetoněmecká strana vyhrála volby s velkým náskokem v celé ČSR. Ještě tehdy žijící Masaryk doporučoval, vzít ji do vlády. Beneš ale byl zásadně proti. Tehdy Henlein vůbec nechtěl mít nic společného s Hitlerem (však také později Henlein nebyl zrovna Hitlerovým oblíbencem). V ČSR se lidé měli rozhodně lépe (i Němci) než v Německu. Ale toto odmítnutí zapříčinilo odklon SDP od pocitů sounáležitosti s ČSR. Už v roce 1935 se mohla sdusit jiskra, která záborem Sudet a jejich špičkového průmyslu a následně pak záborem zbytku Čech a Moravy se zbrojařskými firmami pomohly vyzbrojit Wehrmacht. Však také československé tanky dobývaly Francii.

0 0
možnosti

J11a82n 61D20o89u84š27e18k

1. 3. 2022 19:35

Empatie je mocná věc. Najednou má Ukrajinu každý rád. Co si pamatuji já, každý na ni a její obyvatele nadával. Počkejte pár měsíců, zase bude všem Ukradená nebo ji nebudou mít rádi.

0 1
možnosti

Jste žena a hospodské rvačky asi neznáte. S útočníkem se nejlépe jedná, když ho zmlátíte. Když vás útočník má na holičkách, tak se vyjednává špatně.

6 0
možnosti

J20a72n 59D94o85u86š12e67k

1. 3. 2022 19:36

Mě většinou pomohlo uhnout. Pravda, se zemí nepohnete i při sebelepší vůli.

2 1
možnosti
Foto

R^

A z těch k Vám neslušných mužů si nic nedělejte. Pohodový večer V

2 4
možnosti
Foto

Dekuju. Beru jako trenink. To je v poho :-) Krasny den...

2 1
možnosti
Foto

Znovu a ještě jednou: Fayziyeva říká, že doufá, že diplomatická řešení pomohou zastavit válku“ Ještě jednou? DIPLOMATICKÁ JEDNÁNÍ.

Ne válku, ale diplomatická jednání.

To jen, že stále někteří myslí, že si Ukrajinci přejí válku. Nepřejí.

2 2
možnosti
Foto

Tak proč při diplomatických jednání je Ukrajina pod palbou?

8 0
možnosti

Titulek vašeho blogu by snad nenapsal ani duševně chorý člověk. Jak má západ zastavit válku kterou nezačal?

12 0
možnosti
Foto

S.it happens, ale od toho tu máme (???) redakci!

2 3
možnosti

Další z variace na téma „Odsuzuji její znásilnění, ale mohla si za to sama tím, jak so oblíkala, ale tím nijak neospravedlňuji násilníka a jen říkám, že si za to mohla holka sama...“

Z lidí jakou autorka je mi na zvracení...totální kremrole mají alespoň koule to říct naplno – to alespoň může respektovat...

10 0
možnosti
Foto

Přečtete si článek pořádně i s odkazy a diskuzi níže. Pokud máte nějaký protiargument, pak prosím dejte vědět. Pokud souhlasíte s válkou, jdete proti přání většiny běžných Ukrajinců. Že Zelensky v TV spolu s EU po válce volají, na tom nic nemění.

0 3
možnosti

Armada rudeho ruskeho zlocince stoleti vrazdi ukrajinske deti a zeny, a muze za to zapad.

To nemuze vymyslet nikdo jiny, nez sam krvavy vrah plukovmik Putin. A jeho agenti to zde siri.

Pry uz policie CR ma pokyny jednat.

5 0
možnosti

Blábol ve stylu: s válkou nesouhlasím, ale Rusko nic špatného nedělá a za všechno můžou emeričani.

10 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1532x
Není mi jedno, co se děje. Jsem daňovou poradkyní, pravidelně publikuji v odborných časopisech, vystudovala jsem obory Evropské vztahy a veřejná správa.

Seznam rubrik