Diskuse

Válka je vůl

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J43i10r29i 36P43i14l76n87y

22. 2. 2022 9:48

Jsem podobného názor. Jenom se domnívám, že obyvatelé Donbasu a Luhanska si oddechnou a bude se jim žít lépe.

1 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
5 0
možnosti
Foto

Já opravdu věříme, že USA jde o práva obyvatel jedné chudé země, a nikdy jim nešlo sféru vlivu ve studené válce. Jediná země, které od dob carů jde o sféry vlivu bylo carské Rusko a později SSSR a dnes opět Rusko. USA a vždy omezovalo snahu SSSR aby dál rozšiřovalo své sféry vlivu. Pokud mluvíme o sféře vlivu já budu raději ve sféře vlivu USA než Ruska.

6 0
možnosti
Foto

Ukrajinský zákon začal platit od roku 2021. Byl schválený v roce 2019. Ukrajinštinu podle něj musejí bezpečně ovládat politici všech úrovní, poslanci, soudci, prokurátoři, úředníci ukrajinské národní banky, armádní i policejní důstojníci, pedagogové i třeba zaměstnanci státních a komunálních zdravotnických zařízení.

1 0
možnosti
Foto

J26a69n 85Š47i64k

22. 2. 2022 8:49

Kolega předpovídal, že až skončí COVID, antivaxeři se stanou přes noc odborníky na Rusko a Ukrajinu. Co dodat. Už je to tady.

11 4
možnosti

Jj, viroložka, politoložka a vojenská expertka v jedné osobě promluvila.:-)

5 0
možnosti
Foto

Nečernobílých, objektivních analýz jakéhokoli nešvaru, zejména těch globálnějšího charakteru, je tu jako šafránu, takže za článek díky. Nepoučitelní nepoučitelnými asi musejí zůstat – donedávna se tu plivalo vzteky v rámci buď/anebo u kovidu a vakcín, dneska jsou si leckdy ti samí zase naprosto jisti zahraniční politikou kolem RU/UA, ostatně v novinách nám přece říkají všechno jasně, tedy okamžitě víme, jak se věci mají, že... Navíc máme zkušenosti!

Jenže zlo ani dobro sem (nebo kamkoli jinam) nikdy neproudilo výlučně z jedné strany (jistě, během světových válek to v tomto směru bylo trochu jednodušší, přehlednější, ale dnes už tomu tak není a nejspíš už nikdy nebude), ale vysvětlujte to promotérům "odezdikezdismu", kteří navíc i po těch posledních dvou letech bezvýhradně věří masmédiím...

Chce-li se člověk považovat za objektivního a aspoň trochu se pohybovat směrem dopředu, musí si nejprve – jako nevyhnutelný první krok – uvědomit a osvojit jednu starou pravdu: "Vím, že nic nevím."

Vám karma.

5 2
možnosti
MS

Oni obyvatelé Donbasu jsou hlavně blbci, když jich 89% odpovědělo ano na nekonkrétní a nejasnou otázku "Podporujete státní samosprávu Doněcké Lidové republiky"?

Podobně blbým způsobem by šlo odpojit Karlovy Vary a uznat je jako například Karlovarskou lidovou republiku, když by se tam po letech elegantně změnil poměr stálých obyvatel a odpojení (tedy uznání v referendu) by šlo i bez války. Nebo když ne město, tak Těšínskou lidovou republiku.

Že v tom referendu chtěli spíš samostatnost od Kyjeva, než podřízení Rusku je takový drobný detail.

1 0
možnosti
JK

"Kecy, prdy, beďary." Okecávání co ten co onen a kdo komu rozkopal bábovičku nemá žádný smysl. Konec dětského žalování, už se začalo střílet, teče krev, srandičky jsou u konce, je třeba otevřít oči, vzít klacek a dát medvědovi do kožichu.

Fakta jsou taková, že Putin, ruští nacionalisti a generálové jasně prohlašují, že chtějí zabrat minimálně východní Evropu, dokonce znovu vztyčit vlajku na Reichstagu.

Proč asi jedou ruská vojska na "linii dotyku" a Putin vykládá, že Ukrajina není stát, stejně jako Slovensko i Česko a Polsko nikdy nemělo existovat. Proto musí genocidou sužované příznivce Ruska nutně zachránit. Až budete mít ruský tank na zahrádce, tak ho přivítáte květinami?

Připadá mě, že trpíte také genocidou a přejete si být Putinem zachráněna, co říkáte.

Pravděpodobně si třepím ústa zbytečně, žádnou zahrádku v Čechách nemáte, možná polemizuji jen s terminálem v Petrohradu, na beton tu entity z trollí farmy jsou a hýřit aktivitou musí.

0 0
možnosti
JP

Jen na okraj, dle mých informací se může ruská menšina vzdělávat ve svém jazyce. Na Ukrajině má více svobod než v samotném Rusku. Mnoho ukrajinských Rusů, kteří odešli v po roce 2014 do Ruska, se raději vrátilo zpět na Ukrajinu. Ukrajinští Rusové jsou zneužiti a dezinformováni a stávají se tak hlavní obětí Putinových imperiálních zájmů.

6 0
možnosti
Foto

Asi nikdo nepochybuje o tom,ze Putin lzivou propagandu pouziva, jednotna prozapadni Ukrajina ho desi. Kyjev ale dle politologu uziva take lzivou propagandu. A USA je skutecne objektivni? A zapad je k Ukrajine ferovy,kdyz slibuje nejdrive dvere dokoran,ale do NATO ne? Nic neni cernobile.. Za info z mista dekuji. Pomuze zapad a USA znicene Ukrajine i po pripadne valce? Neni pomoc USA vymenou za zdroje v budounu tak,jako v jinych pripadech pomoci jinde?

1 0
možnosti
PN

P93e90t95r 20N61e56d66v63ě59d

21. 2. 2022 23:41

Koukám, jak se do Vás pustili. Asi jsou si jistí, že Ukrajina, či spíše její vedení je bez poskvrnky a bez sebemenší viny. Asi proto je ten západ tak jednotný a všichni se předhánějí kdo první odpoví komikovi na jeho základní otázku. Chce západ Ukrajinu v NATO?

Válka je hnus a vypadá to, že si jí někteří i přejí, protože by byla proti rusákům.

1 3
možnosti
Foto

Pokud reaguji negativne urcita konkretni jmena,tak je to spise pochvala. Po roce zde uz vim,ze bez toho by bylo neco spatne. :-) Diky za navstevu tohoto clanku s jepicim zivotem vsech blogu ;-)

1 1
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1532x
Není mi jedno, co se děje. Jsem daňovou poradkyní, pravidelně publikuji v odborných časopisech, vystudovala jsem obory Evropské vztahy a veřejná správa.

Seznam rubrik