Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Níže jsem si dovolil napsat:

Já bych se chtěl pozastavit nad tím, že si média dovolují podrobovat jiné nějakým testům. Česky mluvící novinářka dělá v Praze pro české médium interview s česky mluvící členkou vlády - anglicky !?

Vzhledem k ne zcela souhlasným reakcím pod mým příspěvkem si dovoluji znova poznamenat, že novináři mají informovat a ne zkoušet. Od zkoušení tady máme jiné instituce, které to umí (nebo mají umět) a jsou k tomu pověřeny.

Že paní ministryně nejspíš anglicky opravdu neumí nebo ne dost dobře, tak o tom může novinářka informovat. Ale inscenovat testy by nemělo být považováno za v souladu s novinářskou etikou.

Nakonec i tento blog o znalostech paní ministryně informuje a dokládá obrazovým materiálem, aniž by bylo třeba inscenovat nějaké testy.

2 0
možnosti
Foto

Pozn. autora: Tento blog byl také o tom, že "kdo lže v malé věci, lže i ve velké" (viz třetí odstavec textu). S etikou je to těžké, když i bývalá ombudsmanka aktivně vybízela Romy, at volají kvůli pronájmům realitkám a pak si na ty realitky došlápla... Třeba. To je mimo téma, ale co pak chceme po médiích?

0 0
možnosti

Vizionář Dvořák s Bohdalkou už v roce 1982 předpověděli dnešní situaci na min. financí, stačí si pustit v čase 1 minuta a 20 vteřin;-D

https://youtu.be/6HmlQjeFADM

1 0
možnosti

Paní Krištofková,Rv

mě na tom všem zaráží, že až dosud NIKDO neřešil skutečnou jazykovou vybavenost politických představitelů, kteří mají také jistě ve svém CV uvedenou znalost nejméně dvou cizích jazyků, přičemž je skoro jasná i jejich úroveň daných jazykových znalostí.

Až najednou se narafičí - bez předchozího vědomí p. ministryně Schillerové ! - "rozhovor" s ní v anglickém jazyce (v ČESKÉ televizi pro ČESKÉ diváky!) a mnozí včetně Vás se mohou pominout z toho, jak paní moderátorka p. Schillerovou "nachytala". Vám to vůbec nepřijde neetické a daleko za hranou?8-o

2 2
možnosti
Foto

Víte pane Chmelíku, je to spíše zástupný problém....Ono ve skutečnosti lidem vadí, že lhala. Zbytečně, protože neznalost AJ by jí národ jistě odpustil. Novinám zase vadilo, že osočila HN ze lži. Proto se na ni další novináři, možná trochu podpásově zaměrili. A já paní ministryni nemám ráda, protože vím, jak stejně nebo více lže v odborných věcech. Publikovala jsem k tomu některé odborné články. Proto jsem uvítala, že si mohu smlsnout i na její erudovanosti. Paní ministryně si za postup zdejších autorů i médií může opravdu sama. Jestli pak někdo řeší, zda odešla jako fracek, to je mi jedno, ona moc jinou možnost neměla.

3 0
možnosti

On je tady totiž jeden velký paradox, který někdy někomu nedochází. Většina uznává, že medicína je nejtěžší škola, ovšem kupodivu tam dochází občas k tomu, že až do špitálu se někdy dostane falešnej doktor, a dokonce tam i měsíce působí, aniž by na to dlouho někdo přišel. Jenže ještě nikdy se nestalo to, že by bez znalosti jazyka někdo působil byť jen minutu jako tlumočník, to by se odhalilo hned v první větě po pozdravu. Tady prostě paní ministryně, když poté, co ji "napadly" HN tvrdila, že anglicky umí, tak nebyla schopna promyslet ani hned první tah. Ani ji žádný poradce neporadil, ať raději mlčí, protože ji může kdokoli kdykoli čapnout u toho, že neumí. Takže z tohle nčapání můžeme být CNN Prima vděčni, neboťr tady jde o peníze nás všech. Už snad stačí, že se po pádu totality zmocnili našich financí zahraniční banky, či vody cizí vodárny atd., kam teď plynou od nás miliardy, ale proč přicházet o další peníze zase třeba kvůli tomu, že někdo ani za 30 svobodných let nevypiloval angličtinu tak, aby v ní teď bez problémů za nás lobboval při videokonferencích, případně kuloárových jednáních v Bruselu?

1 0
možnosti

Karma. Tak výborná tažná Babisova kobyla a nedomluvi se u žlabu. Aby nepřišla o obrok... Je to trapný.

5 0
možnosti

J78i47r88i 90T49i60c46h77y

23. 5. 2020 15:44

Ministr je nasazeny politicky cinitel, odbornou praci ministerstva vedou profesionalni, kvalifikovani odbornici. Tak ze ja bych tu dulezitost ministra prilis neprehanel.

0 0
možnosti
Foto

Ministr financí je skoro nejdůležitější, protože mimo jiné rozhoduje o tom, kolik budou mít resorty ostatních ministrů peněz. Ministr financí ovlivňuje a zdůvodňuje daňové změny, které se týkají nás všech. Ostatní pracovníci MF jsou podřízení. Ministr financí buduje personální systém od GFŘ a FAÚ níže. Bývalý ministr financí spustil hrůzy pomocí zajištovacích příkazů, čímž likvidoval nepohodlné firmy. Společnost, která se ozvala kvůli rouškám dostala zakrátko pozdrav od FÚ-neodůvodněná kontrola. Ministr financí (a jeho politická příslušnost) je VELMI A VELMI DŮLEŽITÝ.

2 0
možnosti
Foto

Obávám se, že ani ti později narození zase tak moc angličtinu neovládají protože nemají přečteného celého Shakespeara na rozdíl od mojí učitelky češtiny na ZDŠ.

0 0
možnosti
Foto

Jestli četla Shakespeara v originále, tak tomu nerozumí ani rodilí mluvčí :).

1 0
možnosti
Foto

I když jsem dědek ročník 43, tak jsem se angličtinu učil sám a v zaměstnání kvůli studiu zahraničních časopisů jsem psanou formu docela zvládnul, v odborné oblasti. Snacha pracuje v recepci většího podniku a v angličtině se stále zdokonaluje, kurzy má podnikem hrazené. A to těch zahraničních návštěv moc není.

Do životopisu jsem vždy u všech tří jazyků psal, že - částečně.

Jenže nejsem ministrem a členem ANO. Asi je v tom ten rozdíl.

R^

5 0
možnosti

No to je právě ono, ten rozdíl oproti Vaší snaše: 1. září 2006 – 31. prosince 2012: ředitelka Finančního úřadu Brno – venkov

1. ledna 1995 – 31. srpna 2006: zástupkyně ředitele Finančního úřadu Brno – venkov

1991–1995: pracovnice exekučního a právního oddělení, Finanční úřad Brno – venkov

Jazykové znalosti

Angličtina

Němčina

Ruština

Takže jedenáct roků byla paní ministryně královnou FÚ Brno-venkov, proč by ji tam asi měla zajímat nějaká angličtina?;-D

2 0
možnosti
Foto

Já bych se chtěl pozastavit nad tím, že si média dovolují podrobovat jiné nějakým testům. Česky mluvící novinářka dělá v Praze pro české médium interview s česky mluvící členkou vlády - anglicky !?

7 1
možnosti

Proč ne, média chtěla prostě dát paní ministryni možnost, aby se veřejně blejskla se svou skvělou angličtinou a potvrdila tak svá prohlášení, že ji spolehlivě ovládá, a inspirovala tak i ostatní ministry a úředníky. Žel paní ministryně lhala, a tak to nedopadlo...

7 3
možnosti
Foto

es kommt der tag - nur německy.

0 0
možnosti

Když už, tak der Tag;-D

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS