Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Konspirační teorie k očkování jsou nebezpečné. Pojďme si na ty nejčastější ukázat.

Vzpomínáte, jak byli napadáni z konspiračních teorií ti, kdo odmítali ještě nedávno neřízenou migraci? Vzpomínáte, jak byli napadáni z konspiračních teorií ti, kdo varovali před spoléháním se jen na „zelené“ zdroje energie? Po pár

.   

letech je vše jinak. Bartoš i EU najednou připouští, že migrace přeci jen znamená problém a běžný občan si dělá starosti, zda neumrzne a zda bude mít na zaplacení tepla a elektřiny.  A máme to tu zase.  Opět část lidí odmítá oficiální politiku EU a jejich států a opět je řeč o konspiračních teoriích. Mrkneme tedy na ty teorie:

Rozhovor bojovníka proti odmítačům očkování a zastánce pouze dobrovolného očkování:    

Bojovník proti antivaxerům: Jste nezodpovědný a věříte hloupým konspiračním teoriím.

Zastánce dobrovolného očkování: Konspirační teorií se ukázalo být oficiální tvrzení, že očkovaní jsou bezinfekční, nemohou šířit nákazu ani onemocnět.

Bojovník: To jen vyšly najevo skutečnosti, které nemohl dříve nikdo vědět.  Věříte konspiračním teoriím, protože nevěříte v účinek vakcín.  

Zastánce: Konspirační teorií bylo, že účinky vakcín budou dlouhodobé, dnes se ví, že účinek vakcín trvá maximálně půl roku.  

Bojovník: To jen vyšly najevo skutečnosti, které nemohl nikdo dříve vědět. Věříte konspiračním teoriím, že třetí dávka je k ničemu.

Zastánce: Vědci nepředpokládají, že se podaří vyvinout vakcínu s dlouhodobým, několikaletým účinkem. Konspirační teorie je, že třetí dávka by měla být konečná.  

Bojovník: To jen vyšly najevo skutečnosti, které nemohl nikdo dříve vědět. Jste nezodpovědný, když se nechcete očkovat, protože si myslíte, že vás ochrání prodělání (i bezpříznakové) nemoci.

Zastánce: Konspirační teorie byla ta, že lidi s prodělaným covidem, i bezpříznakovým, jsou na tom hůře než ti očkovaní.  Dnes se ví, že lidé po prodělání nemoci mají lepší imunitu než po očkování.

Bojovník: To jen vyšly najevo skutečnosti, které nemohl nikdo dříve vědět. Věříte konspiračním teoriím, protože nevěříte, že očkovat se musí všichni, i děti.

Zastánce: Konspirační teorie byla, že děti šíří výrazně nákazu. To později popřel i sám velký Prymula. Děti moc nemocné nejsou a tím pádem i nákazu šíří méně díky nízké virové náloži. Navíc ve státech, kde nebyly zavřené školy, nedošlo k vyššímu přenosu nákazy z dětí na dospělé, spíše je to naopak.   

Bojovník: To jen vyšly najevo skutečnosti, které nemohl nikdo dříve vědět. Je třeba se očkovat těmi vakcínami, které nám vláda nabízí.

Zastánce: Konspirační teorie byla, že vakcíny nás ochrání proti dalším mutacím. I sám velký profesor Flégr říká, že proti novým mutacím vakcíny fungovat nemusí a současné vakcíny proti některým mutacím (Gama) nefungují.  Je to podobné, jako s očkováním proti chřipce.  

Bojovník: To jen vyšly najevo skutečnosti, o kterých nemohl nikdo vědět v době nákupu současných vakcín před rokem. Jste nezodpovědný, protože způsobíte přetížení nemocnic.

Zastánce: Konspirační teorií bylo, že očkovaní nemohou mít vážný průběh nemoci. Přes to se začíná poměr očkovaných a neočkovaných v nemocnicích pomalu vyrovnávat.

Bojovník: To jen vyšly najevo skutečnosti, o kterých nemohl nikdo dříve vědět. Pořád je jasné, že když je očkovaných více a v nemocnicích je přibližně stejný počet očkovaných a neočkovaných, že je covid nemocí jen neočkovaných.

Zastánce: Konspirační teorií je, že covid je nemocí neočkovaných. To by jinak museli být všichni očkovaní zdraví.

Bojovník: To jen vyšly najevo skutečnosti, které nemohl nikdo dříve vědět… Stejně je jasné, že vakcíny fungují, jinak by bylo nemocných očkovaných ještě víc.  Je správné, když Vojtěch zavedl platnost testu jeden den a musíte si to hradit.

Zastánce: Konspirační teorií bylo, že očkování bude čistě dobrovolné a nikdo nás k tomu nebude nutit.  Zatím sám Vojtěch uznal, že zkrácení platnosti testů a jejich zpoplatnění má motivovat (rozuměj donutit) lidi k očkování.  

Bojovník: Lžete!! Máte svobodnou volbu. Nikdo vás k očkování nenutí. Můžete si všichni platit testy, pokud chcete chodit na kroužky, za příbuzným do nemocnice nebo prostě žít bez omezení tak, jako očkovaní.  Že to časově nelze stihnout a že by to stálo několik tisíc měsíčně? Vaše svobodná volba. Očkujte se a neotravujte pořád s něčím…. Věříte konspiračním teoriím z FB nebo od jiných nevzdělanců.  

 

Děkuji všem očkovaným i neočkovaným i uzdraveným za to, že s respektem uznávají argumenty druhé strany a právo se neočkovat/očkovat.  Přeji si, ať inspirací k podobným fiktivním rozhovorům nalézáme co nejméně.  Kdo se více bojí covidu, ať se očkuje. Kdo se více bojí vakcín, ať se neočkuje. A prosím, zamysleme se nad tím, co nás čeká. Pokud budeme příliš poslušní, splní se sen vlád, a to je povinné očkování každého půl roku a očkování dětí od 5 let.  Nebo někoho napadá něco jiného?   Dá někdo ruku do ohně za to, že nebudeme za pár let opět litovat?    

   

 

 

 

 

 

 

 

  

Autor: Lenka Krištofíková | středa 10.11.2021 20:05 | karma článku: 36,77 | přečteno: 1381x
  • Další články autora

Lenka Krištofíková

Naše vláda, Erdogan a válka na Ukrajině

Máme svým způsobem legrační vládu. Předsedkyně sněmovny kandidovala za stranu, která by se bez koalice ani nedostala do parlamentu. Ministr zahraničí pro změnu prezentuje stranu, která má téměř stejný počet ministrů jako

9.11.2022 v 22:54 | Karma: 28,23 | Přečteno: 582x | Politika

Lenka Krištofíková

Poděkování redakci: Re-blogy zabývající se jinými autory na hlavní stranu nepatří.

Pokud je zde vysoké procento blogů, které se zabývají výhradně autory místních článků, nikoho "zvenku" to opravdu nezajímá, Re-blogy pana Trčálka pak zbytečně vyprovokovávají občasné re-re-blogy autorů, kteří se cítí napadeni,

21.10.2022 v 16:04 | Karma: 26,08 | Přečteno: 588x | Diskuse| Hyde park

Lenka Krištofíková

Není čas na demonstraci za mír?

Obracím se na všechny politické strany v opozici i mimo parlament s výzvou k petici a demonstracím za mír. Na velké demonstraci 3.9.2022 již první hlasy za ukončení války zazněly.

15.10.2022 v 2:50 | Karma: 30,17 | Přečteno: 1063x | Diskuse| Politika

Lenka Krištofíková

Hlasatelé pravdy a poděkování paní Jitce

Četla jsem knihu, ve které byla jedna událost popsána sedmi účastníky. A tedy vzniklo sedm dost odlišných pravd. Dále byla ta samá událost popsána z pohledu stejných sedmi lidí, ale s odstupem šesti let. A náhle jsme tu měli už

31.7.2022 v 0:26 | Karma: 33,72 | Přečteno: 1205x | Diskuse| Společnost

Lenka Krištofíková

Za útoky na civilisty ve "speciální vojenské operaci" je embargo nutné. Aneb dvojí metr.

Pokud agresor útočí na civilisty, nemůžeme, pokud máme svědomí, obhájit obchodní kontrakty s ním v řádech milionů eur či dolarů. Poskytování vojenské pomoci takovému států je zločin. ČT zveřejnila zprávu o zavražděné malé holčičce

23.7.2022 v 18:58 | Karma: 32,80 | Přečteno: 1130x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Největší hrozbou je ruský imperialismus, řekl Lipavský v Budapešti

26. dubna 2024  11:05,  aktualizováno  11:44

Český ministr Jan Lipavský na setkání se svým maďarským protějškem Péterem Szijjártóem uvedl, že...

Danko dostal za nabouraný semafor pokutu a zákaz řízení. A šel zametat

26. dubna 2024,  aktualizováno  11:26

Předseda Slovenské národní strany (SNS) Andrej Danko oznámil, že dostal pokutu 900 eur (zhruba 22...

Emisní povolenky, jak jsou nastaveny, zadupou náš průmysl do země, řekl Bžoch

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno  11:11

Přímý přenos Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

Kdo je Matěj Ondřej Havel? Skaut a učitel dějepisu může nahradit Langšádlovou

26. dubna 2024  10:37

Za jeho životopis by se nemusel stydět ani Mirek Dušín z legendárních Rychlých šípů. Nástupcem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1532x
Není mi jedno, co se děje. Jsem daňovou poradkyní, pravidelně publikuji v odborných časopisech, vystudovala jsem obory Evropské vztahy a veřejná správa.

Seznam rubrik